Werk toe naar jouw stip op de horizon

Plan de stappen die je wilt maken

Advies voor je volgende stap

Als ondernemer heb je wensen, dromen, doelen. Niet alleen voor je bedrijf, maar ook in je privéleven. Vaak zijn die behoorlijk met elkaar verweven. Misschien wil je graag uitbreiden naar een groter bedrijfspand, een bedrijf overnemen, een ander woonhuis kopen of eerder met pensioen. En is je oudedagsvoorziening wel goed geregeld? En hoe regel je het als je kinderen gaan studeren? Kortom, is je bedrijf of ben jij toe aan de volgende stap? Dan helpen wij je verder met advies op maat.

Financiële planning

Misschien kijk je vooral naar de korte termijn of misschien denk je liever drie stappen vooruit: wij helpen je graag met een maken van een financiële planning, zodat je onbezorgd de toekomst tegemoet gaat. We zorgen ervoor dat je grip houdt op je financiën en kunt focussen op je plannen.

Een succesvolle financiële planning begint met goed inzicht en overzicht. We analyseren de cijfers, bespreken de mogelijkheden, kansen en bedreigingen en komen met een maatwerkplan dat leidt naar jouw stip op de horizon. We gaan jou helpen om blij geld te verdienen!

Goed om te weten: de financieel planners van Rekenmaatje worden regelmatig bijgeschoold. Zo zorgen we ervoor dat ze deskundig, up-to-date en betrokken blijven.

Image

Waar wil je advies over

Bedrijfsadvies

Welke verbeterpunten zijn er en hoe kun je meer winst maken of je liquiditeit verbeteren? Op basis van de cijfers kijken we samen naar de toekomst van je bedrijf en de doelen die je voor ogen hebt.

Financiële planning

We kijken naar het totaalbeeld van je financiële situatie, nu en in de toekomst. Je huidige inkomens- en vermogenspositie gebruiken we voor de planning van je financiële toekomst.

Estate planning

Jouw nalatenschap gaan we goed regelen. Zonder zorgen voor je nabestaanden en fiscaal zo voordelig mogelijk: met zo min mogelijk erfbelasting.

Private life planning/ Businesscoach

Wat zijn je levensdoelen en wensen? Hoe anticipeer je op de grote gebeurtenissen in je leven? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je leven zo leuk mogelijk is en blijft en hoe maak je dat financieel mogelijk?

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Image

"Ben jij toe aan de volgende stap? Wij helpen je verder op weg naar jouw stip op de horizon"

Astrid

Image

Ondersteuning op maat

Image

Transparante adviezen

Image

Wij zorgen voor inzicht

Image

Overzicht en vooruitzicht

Bedrijfsadvies

Als je administratie op orde is, ontstaat inzicht en overzicht en kun je beter vooruitkijken. Waar liggen bedreigingen op de loer en waar zijn kansen op verbetering of een hogere omzet. Samen met jou analyseren we de cijfers en bepalen we wat de volgende stap wordt in je bedrijfsontwikkeling. Jij stuurt, wij navigeren.

Vooruit koersen

Als ondernemer ben je voortdurend bezig om koers te houden. De weg die je gaat is soms grillig en onvoorspelbaar. Steeds weer moet je bijsturen, obstakels ontwijken, een andere afslag nemen of zelfs een andere route kiezen. Wij rijden mee en zorgen ervoor dat je op het juiste pad blijft. We monitoren de cijfers, houden trends en ontwikkelingen in de markt bij, en houden je scherp met adviezen en analyses, zodat jij de focus kunt houden op je bedrijf.

Regelmatig, zo vaak als jij dat nodig vindt, bespreken we de strategie voor de komende periode en nemen we de verbeterpunten uit de evaluatie mee naar de toekomst.

Heb je een financiering nodig? Ook daarmee kan Rekenmaatje je verder helpen. Bijvoorbeeld met een bedrijfsfinanciering of woonhuishypotheek.

Image

Financiële planning

Wat de toekomst brengt, weet niemand. Het is in elk geval verstandig om goed inzicht te hebben in je huidige financiële situatie. Om na te denken over wat je in de toekomst wilt gaan doen en bereiken. Rekenmaatje heeft ruime ervaring met financial planning. Voor zzp’ers en mkb’ers brengen wij de totale financiële situatie in beeld. We inventariseren inkomens en vermogen en kijken naar o.m. belastingen, financieringen, levensverzekeringen en sociale zekerheid en maken een analyse van de mogelijke risico’s en tegenslagen.

Al die componenten verwerken in een financiële planning die volledig is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Natuurlijk zijn jouw wensen en doelen daarin leidend. Misschien wil je eerder stoppen met werken, financieel onafhankelijk worden of gaan je kinderen binnenkort studeren. Op basis van een gedegen financieel totaalplaatje kun jij op het goede moment de juiste beslissing nemen.

Estate planning

Wil jij er zeker van zijn dat je nabestaanden geen zorgen over de erfenis hebben en dat er zo min mogelijk erfbelasting betaald hoeft te worden? Dan is het verstandig om een nalatenschapsplanning, oftewel estate planning, te laten maken. Regel je niets, dan verdwijnt mogelijk een groot deel van de erfenis in de vorm van erfbelasting naar de fiscus. Gelukkig zijn er voldoende wettelijke mogelijkheden om de nalatenschap gestructureerd en fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen. Op die manier kun je dus ook de continuïteit van je bedrijf waarborgen, als je zelf voortijdig zou wegvallen.

 

Image

Voordelen:

  • Geen zorgen voor je nabestaanden
  • Besparing op erf- en schenkbelasting
  • Je bepaalt zelf aan wie en wanneer je jouw vermogen overdraagt
  • Rust voor jou omdat je nalatenschap goed geregeld is

Private life planning

Jij bent jij. Ondernemer én privépersoon. Dat zijn geen gescheiden werelden. Dus is het belangrijk dat we niet alleen jouw zakelijke doelen in beeld hebben, maar ook je persoonlijke wensen en levensdoelen. Op basis van dat complete plaatje kunnen we een private life planning maken.

Private life planning gaat een stap verder dan een ‘gewone’ financiële planning. Nog veel meer draait het om jouw persoonlijke doelen en dromen. De cijfers zijn belangrijk, maar het gaat er vooral om dat jouw intrinsieke doelen gerealiseerd kunnen worden. Dat jij je leven kunt leiden zoals je dat écht wilt.

Image

Blij geld verdienen

Je kunt de private life planner zien als deskundige vertrouwenspersoon, businesscoach en adviseur die jou begeleidt tijdens de verschillende fases in je leven. En die steeds een andere rol vervult, voor wat op dat moment nodig of wenselijk is. Rekenmaatje ondersteunt je bij financiële beslissingen en het opstellen van de financiële doelen die ervoor zorgen dat je jouw persoonlijke levensdoelen en wensen kunt invullen.

In persoonlijke gesprekken gaan we naar de essentie waar het voor jou om draait. Wat is voor jou het belangrijkst van geld en vermogen? En wat zijn je materiële en immateriële wensen en verwachtingspatronen? Hoe wil je anticiperen op de grote life events als verhuizen, trouwen, overlijden? Ieder leven is uniek en wij ondersteunen je op jouw levenspad.

Met een private life planning weet je waar je voor bezig bent: het najagen van je dromen met een goed onderbouwd financieel plan. Wij noemen dat blij geld verdienen. Je doet waar je goed in bent en richt je leven in zoals je dat graag zou willen. En dat alles in de zekerheid dat Rekenmaatje vanaf de zijlijn met je meekijkt en de navigatie aanpast als dat nodig is.

Image

‘Blij geld verdienen is zijn wie je werkelijk bent, doen wat je werkelijk moet doen en hebben wat je wilt.’

(Margaret Young)

Deze ondernemers kozen al voor rekenmaatje

Handig om te weten

Image

Onze tarieven en abonnementen zijn transparant en scherp

Image

Meer dan 20 jaar actief als bedrijfsadviseur

Image

Alle gesprekken zijn en blijven vertrouwelijk

Image

Onze dienstverlening groeit (als jij dat wilt) met je mee

Image

We hebben alle expertise in huis of anders in ons netwerk

Image

De plus voor jouw bedrijf

Rekenmaatje kun je zien als je sidekick. Altijd aanwezig op de achtergrond en beschikbaar als je ons nodig hebt. Jij bepaalt hoe vaak en waarmee dat is. Wat je doel ook is, we ondersteunen je op de weg ernaartoe.

  • Ondersteuning op maat
  • Transparante tarieven
  • Wij zorgen voor inzicht, overzicht en vooruitzicht

Onwijs blij met alle medewerkers van Rekenmaatje!

“Onwijs blij met alle medewerkers van Rekenmaatje! Ze zitten me achter mijn broek aan als de BTW-aangifte weer gedaan moet worden en dan checken ze die ook nog helemaal als ik het heb ingeleverd. Zo weet ik zeker dat ik niets vergeet of misloop. En als ik vragen heb over zakelijke besluiten die genomen worden, staan ze altijd klaar om daarin mee te denken. Ik zou nooit meer zonder willen! Toppers!” 

Leonie van Schaik - Hoeve Consensus Texel